Piruetten Dansestudio

På nyåret starter  vi opp med kurs i to typer dans for to aldersgrupper. Flere kurs kan komme dersom interessen er der. For våren 2018 med oppstart uke 2, tilbyr vi disse kursene:

Jazzdans for deg mellom 10-14 år. Jazzdans er ett samlebegrep for en rekke ulike danseformer som hip-hop, breakdance, streetdance, funk, showdans, popping, musical dans med flere. På kurset som tilbys hos oss plukker vi elementer fra ulike danseformer og lærer oss elementære trinn innen  disse danseformene, som igjen settes sammen til danser. Vi vil også ha fokus på å lære god danseteknikk, styrketrening , utholdenhet og kondisjon- alt en danser trenger for å yte best mulig. Men mest av alt har vi fokus på ren danseglede! Her er ingen reservebenk, alle er med hele tiden. Kom og dans til dine hiter, eller bli kjent med nye! Velkommen til en gøyal dansetime! Kurset går på torsdager klokken 18-19.

Klassisk ballett: For deg mellom 6-10 år. Klassisk ballett er en scenisk danseform som har utviklet seg helt tilbake fra 1650 tallet, hvor den ble danset ved det franske hoff. Klassisk ballett er grunntreningen for alle profesjonelle sceniske dansere, og har fokus på å trene de klassiske ballettposisjonene. Klassisk ballett er blant annet den du ser i balletter som "Svanesjøen", "Nøtteknekkeren" eller "Giselle" for å nevne noen. Som treningsform er klassisk ballett krevende, og du trener både styrke, fleksibilitet, koordinasjon og grasiøsitet. Men mange mener også at det er den vakreste av alle danseformer. På kurset hos oss vil vi ha fokus på de klassiske grunnposisjonene, styrke av føtter/ben/senter, gode tøyeøvelser for å utvikle mer fleksibilitet, morsomme øvelser for koordinering, sette sammen trinn til danser, og forvandle deg til en grasiøs danser. Klassisk ballett krever at du tåler å gjøre det samme flere ganger, da en dansers teknikk trenes opp gjennom mange år. Men vi har det gøy underveis, og får høre mye vakker musikk du kanskje ikke kjenner fra før! Treningsformen passer like bra for gutter som jenter, og krever god disiplin(det lærer du underveis). Velkommen til dansens verden.
Kurset går på tirsdager klokken 17-18.